Klantcase: Westfries Museum kiest Senseview

Cees Bakker vertelt…

Het Westfries Museum is een belangrijke culturele instelling van Hoorn. Een museum van de Gouden Eeuw, gehuisvest in het mooiste 17e-eeuwse gebouw in Hoorn.

Binnen het samenwerkingsverband Cultuur Hoorn werkt het museum mee aan de invulling van een website en een narrowcasting systeem voor de aangesloten instellingen. Ik kwam daarbij in aanraking met het senseview systeem van Ziber uit Schagen. Een prettige en efficiënte manier om nieuws, berichten en agenda’s te delen en presenteren.

Ook in het museum zelf maken we al lange tijd gebruik van een narrowcasting systeem. Dat was tot nu toe nogal gecompliceerd en het kostte veel moeite om alles up-to-date te houden.

Vervanging
Het lag daarom voor de hand dit oude systeem te vervangen voor Senseview met een eigen account van de Mediapublisher bij Ziber. Daarvoor moest eenmalig een ontwerp gemaakt worden van de hele tijdlijn. Dit werd gedaan door JuRstijl uit Dirkshorn. Via een gesprek (en later online) werd in korte tijd een presentatie gemaakt die voor het museum zeer bruikbaar bleek.

Ook na de lancering waren gewenste aanpassingen en verbeteringen snel gerealiseerd. Het resultaat is dat we een narrowcasting systeem hebben dat gerichte boodschappen en bezoekersinformatie, maar vooral mooi beeld- en videomateriaal, continu op de beeldschermen in de hal en het museumcafé presenteert.

Prettige bijkomstigheid is dat beide systemen (Westfries Museum en Cultuur Hoorn) via één account kunnen worden beheerd. Voor elk bericht of activiteit kun je bovendien aangeven op welke systemen en hoelang het bericht te zien moet zijn. Top!

WFM-Senseview-klantcase WFM-Senseview-klantcase